Špeciálne harule naslano

Loading...
(5 / 5)

Ako pripravujete placky vy? Zemiaky, cibuľa, cesnak a majoránka, to sú takmer vždy základné suroviny, na ktoré vsádzame našu kartu. Čo však poviete na rybacie placky, aké ste ešte nejedli? Milovníci rýb si prídu na svoje a vy konečne vyskúšate nový recept. Vyskúšajte nový formát, do ktorého sa zamilujete na prvé zahryznutie. 

Budeme potrebovať:

300 gramov rybích filé

100 gramov šampiňónov

2 vajíčka

1 cibuľa

cca 10 zemiakov

2 PL polohrubej múky

soľ a korenie

olej

Postup:

Rybie filé si najskôr zľahka urobíme na masle alebo na pare. Premelieme ich cez mlynček alebo rozmixujeme v mixéri spolu s cibuľou a namočenými šampiňónmi alebo inými hubami podľa chuti. Následne pridáme nastrúhané zemiaky, ako pri klasických plackách a vajíčka spolu so soľou, korením a múkou. Ak chcete, pokojne pridajte ďalšie koreniny, cesnak alebo čerstvé bylinky. Vytvarujeme si placky, ktoré opekáme z každej strane na oleji. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x