Spolu so Stroganovom, sviečkovou alebo pečeným mäsom sa aj španielske vtáčky často objavujú na našich tanieroch, či v reštauráciách na obedovom menu. Už ste niekedy pripravovali Španielske vtáčky z mletého mäsa? Ak idete tento recept pripravovať prvýkrát, vyskúšajte to takto. Pripraviť ich však môžete aj z klasického hovädzieho mäsa.
Na Španielske vtáčky z mletého mäsa budeme potrebovať:
- Mäso osolíme, okoreníme, pridáme vajce a dobre premiešame. Ak je mäso riedke, pridáme strúhanku. Potom si urobíme placky, natrieme ich horčicou, dáme plátok oravskej slaniny, štvrťku vareného vajíčko, párok a uhorku. Pevne stočíme a dobre popritláčame.
- Na rozpálenom oleji osmahneme zo všetkých strán. Vo výpeku osmahneme cibuľu, pridáme ml. papriku, pretlačený cesnak, šampiňóny, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme. Vložíme mäso, zalejeme vývarom a varíme asi 40 min. Hotové môžeme zahustiť hl.mukou. Dobrú chuť.