Spaghettini s brokolicou

Loading...
(4.7 / 5)

Brokolica je veľmi obľúbenou a uznávanou ingredienciou, ktorú talianski šéfkuchári často používajú pri príprave cestovín. Dnes si ukážeme ako pripraviť originálne talianske brokolicové spaghettini. Sú to tenké špagety, ktoré sú ale oveľa chutnejšie a v kombinácii s brokolicou a čiernymi olivami vás absolútne dostanú.

justcoolidea.ru

Na tieto cestoviny potrebujeme:

175 g spaghettini (to sú tenké špagety, sú chutnejšie a rýchlejšie urobené, ale môžete použiť aj klasické špagety)

250 g brokolice

3 PL olivového oleja

100 g čiernych olív

50 g tvrdého syra (najlepšie goudy)

1 strúčik cesnaku

soľ

Postup prípravy

Cestovinu si uvaríme na spôsob „al dente“.

Pretlačený strúčik cesnaku podusíme v oleji, vložíme brokolicu rozdelenú na menšie ružičky a smažíme na miernom ohni približne 5 minút. Pridáme nasekané olivy.

Zmes s brokolicou a olivami prilejeme do hotových cestovín a zahrejeme.

Servírujeme vo veľkom hlbšom tanieri ozdobené nastrúhaným syrom.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x