3 základné omáčky na cestoviny

Loading...
(3.5 / 5)

Cestoviny s omáčkou sú v týchto dňoch tzv. záchranným jedlom. Uvarené ich máte rýchlo a nemusíte vymýšľať, čo na obed alebo večeru. Tieto tri základné omáčky by mal poznať každý a môžete ich obmieňať, prípadne vylepšovať. Ktorá chutí najviac vám?

Talianska paradajková omáčka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the best vegan dishes🌱 (@eatvegantarian) on

Budeme potrebovať:

  • 800 gramov paradajok
  • 1/2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL medu
  • 3 PL olivového oleja
  • bazalka podľa chuti
  • petržlenová vňať podľa chuti
  • soľ a korenie

Postup:

  • Lúpané paradajky si nasekáme na menšie kúsky a v hrnci si dáme zohrievať olivový olej. Na tom speníme cibuľku a nadrobno nakrájanú mrkvu.
  • Pridáme soľ a korenie podľa chuti a dusíme. Varíme až kým nie sú cibuľa aj mrkva mäkké. Potom pridávame pretlačený cesnak a varíme sprudka asi 2 minúty.
  • Následne pridávame paradajky, bazalku a vňať. Dochutíme lyžicou medu a premiešame. Varíme ju ešte asi 15 minút, aby nám zhustla a chute sa prepojili. teraz je omáčka pripravená na cestoviny. Dobrú chuť.

Syrová omáčka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mukesh Tailor (@mukeshtailor1) on

Budeme potrebovať:

  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku
  • polovicu čerstvej cibule
  • 125 ml smotany na varenie 30%
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  • V hlbšej panvici nechajte roztopiť maslo a pridajte k nemu cibuľu a cesnak. Cibuľu nechajte poriadne osmažiť a následne pridajte smotanu a strúhaný parmezán. Varte, kým sa syr neroztopí a nakoniec pridajte soľ a čierne korenie. Následne môžete podávať. Dobrú chuť.

Bazalkové pesto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ɪʟᴀʀɪᴀ ᴍɪɴɴɪᴛɪ (@ilaria_minniti) on

Budeme potrebovať

  • 2 strúčiky olúpaného cesnaku
  • 2 hrnčeky bazalkových lístkov
  • ½ hrnčeka pomletých orieškov (kešu, vlašské)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ, korenie

Postup:

  • Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme na hladkú zmes a naplníme sklenené poháriky. Do pesta môžete pridať aj strúhaný parmezán, ale sa väčšinou zaobídem bez toho. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x