Morca-Dellu pozná každý z nás, preto sme si pre vás pripravili tento recept. Jeho tajomstvo je ukryté v jednoduchosti. Stačí vám len týchto pár ingrediencií a famózna chuť je na svete. Špagety so skutočnou paradajkovou omáčkou nikdy nestratia svoje čaro, a zároveň vám tento recept ušetrí kopu času. Vyskúšajte si ho sami.
Dáme si do hrnca zovrieť vodu, do ktorej následne vložíme špagety. Ja na tento recept cca pre 3-4 osoby používam polovicu balenia a špagety si rozlamujem na polovice, aby sa skôr uvarili a bola ich konzumácia jednoduchšia. K špagetám pridáme za jednu čajovú lyžičku soli k vareniu.
Medzi tým si na panvicu vylejeme olivový olej, ktorý zohrejeme a nakrájame polovicu cibule na malé kocky, samozrejme v prípade malej cibule pokojne aj celú. Cibuľku upražíme na oleji do zlatista a pridáme mleté mäso. Je už na vás, aké mäso obľubujete, či to bude mleté hovädzie alebo bravčové. Mäsko pražíme tiež do zlatista – chrumkava.
Keď je už mäsko chrumkavé, pridáme do panvice aj nakrájané paradajky na malé kúsky a pasírované paradajky – celé balenie 500 g. Používam pasírované paradajky, pretože majú oveľa intenzívnejšiu a lepšiu chuť ako obyčajný paradajkový pretlak, avšak samozrejme môžete použiť aj pretlak. Napokon pridáme bielu fazuľku. Pri tej sú dve možnosti – buď si ich uvaríte vopred sami vo vode a soli alebo použijete tie z konzervy v prirodzenom náleve. Ja som v tomto prípade rýchlovky použila konzervové fazuľky bez šťavy.
Na záver trošku povaríme a ochutnáme a prípadne dochutíme soľou, alebo vegetou. Potom môžete špagety pridať do panvice a zmiešať ich s omáčkou, alebo použijete čisté špagety a do prostriedku naaranžujete omáčku, ku ktorej môžete pridať napríklad čerstvé paradajky, či parmezán.