Slávnostné pečené zemiaky na bylinkách

(5 / 5)

Ak ste premýšľali nad tým, ako pripraviť k mäsu prílohu, aby nebola len taká obyčajná, inšpirujte sa našim receptom a skúste pripraviť túto slávnostnú verziu zemiakov. Hodí sa aj na vianočný stôl, teda aspoň v prípade, že neservírujete zemiakový šalát. Tieto zemiaky sa však vašim hosťom budú páčiť kedykoľvek počas roka!

Budete potrebovať:

800g zemiakov

60ml slnečnicového oleja

30g parmezánu

1 PL nasekanej petržlenovej vňate

štipka mletej papriky

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL oregana

1 ČL čierneho korenia

soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky ošúpte a urobte do nich zárezy tak, aby vám na nich vznikli „kocky“. No pozor, neprerežte ich až na samé dno, zemiak musí ostať v celosti. Zemiaky uložte na plech a polejte olejom tak, aby stiekol aj medzi nakrájané zárezy. Potom ich posoľte a okoreňte a dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40-50 minút. 10 minút pred koncom pečenia ich vyberte a posypte koreninami a parmezánom. Čerstvý petržlen si nechajte na ozdobu. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x