Sladká karamelizovaná cibuľka

Loading...
(4.1 / 5)

Keď deti nemajú radi cibuľu, rodičia ich zvyknúť navnadiť sladkou cibuľkou k nejakému dobrému mäsku. No a pre dospelých je takýto pokrm hotové nebo. Pripravte si karamelizovanú cibuľku k akémukoľvek mäsitému pokrmu a nebudete banovať. Tento recept si zamilujete.

Budete potrebovať:

400g cibule

50ml vody

2 PL  vínneho octu

3 PL kryštálového cukru

1 PL olivového oleja

štipka morskej soli podľa chuti

Postup prípravy:

Cibuľu si očistite a olúpte, nakrájajte na štvrtinky a na pár minút vložte do misky s vodou. Vodu vylejte. V hlbšej miske si zmiešajte 50ml vody, cukor a vínny ocot. Cibuľu osmažte na panvici s olivovým olejom do zlatista, potom do nej vylejte sladko-kyslú vodu, pridajte soľ a za stáleho miešania cibuľu duste zhruba 30 minút. Po tomto čase odkryte veko a dajte oheň na najsilnejšie, aby sa prebytočná kvapalina odparila. Potom sladkú cibuľku podávajte ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x