Skvelý paprikový bôčik

Loading...
(0 / 5)

Máte aj vy radi paprikový bôčik? Ak ho zbožňujete, no neviete, ako by ste si ho mali pripraviť, máme pre vás jednoduchý recept, ktorý zvládnete aj vy.

Na paprikový bôčik budeme potrebovať

  • kilogram bravčového bôčiku
  • 2 litre vody
  • nové korenie
  • čili korenie
  • 2 PL soli
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL štipľavej papriky

Paprikový bôčik si pripravíme nasledovne

  • Najprv si bôčik dáme variť do vody, kde dáme nové korenie, čili, soľ. Prekrojíme si aj 4 strúčiky cesnaku.
  • Pomaly varíme asi tri hodiny a kožou hore, aby sa neprilepila na dno hrnca.
  • Keď je mäso uvarené, vyberieme ho a ešte teplé posolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.
  • Z vývaru si odlejeme asi 70 mililitrov, pridáme mletú papriku, štipľavú papriku, soľ, korenie a cesnak podľa chuti. Premiešame a ponatierame bôčik. Keď vychladne, dáme ho do chladničky na celú noc.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x