Milovníci mletého mäsa si prídu na svoje. Recept na škótske vajce síce nepochádza zo Škótska, ako napovedá názov, no to nič nemení na tom, že si na hlavnom jedle určite pochutíte.
4 vajcia si uvaríme vo vriacej vode. Stačiť bude 6 minút, následne je potrebné ich namočiť v studenej vode, aby rýchlo schladli. Olúpeme ich a osušíme.
Mleté mäso si nakoreníme podľa chuti. Ideálna je červená mletá paprika, granulovaný cesnak, bylinky, samozrejme dosolíme a okoreníme. Z mäsa si vytvoríme rovnako veľké kôpky. Na ne položíme vajcia a zakryjeme opäť mäsom. Vytvarujeme 4 mäsové guľky, v ktorých bude vo vnútri vajíčko.
Následne ich obalíme v trojobale, čo môžeme aj opakovať dvakrát, aby bola strúhanka potom chrumkavejšia. Vajcia potom vypražíme na oleji z každej strany, kým sa nám nevytvorí hnedastá chrumkavá kôrka. Uložíme ich na servítku, osušíme od oleja a môžeme podávať. Ideálne so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť.