Škoricové špirály

Loading...
(4 / 5)

Droždie už nie je nedostatkový tovar a preto nám nič nebráni skúšať nové recepty. Trochu netradičnejšie, no predsa podobné osím hniezdam sú napríklad tieto škoricové špirály. Receptom nás inšpirovala pani Alžbeta, ktorá ich pripravuje nasledovne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dáša Sýkorová (@dasasykorka) on

Na škoricové špirály budeme potrebovať:

  • 300 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 PL práškového cukru
  • 25 gramov droždia
  • 4 PL oleja
  • 2 dcl mlieka

Plnka

  • škorica
  • vanilkový cukor
  • práškový cukor
  • rozšľahané vajíčko

Postup:

  • V miske si najskôr urobíme kvások. Rozdrobíme droždie a zmiešame ho s troškou teplého mlieka a s cukrom. Necháme postáť asi 20 minút a potom pridáme aj ostatné suroviny. Vypracujeme kysnuté cesto, ktoré necháme pod utierkou kysnúť asi 45 minút.
  • Po vykysnutí si cesto potrieme olejom a rozvaľkáme. Posypeme od oka škoricou, vanilkovým a práškovým cukrom. Preložíme z jednej aj druhej strany a nakrájame ako závin. Potom každý kúsok stočíme do tvaru špirály. Uložíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Po upečení prikryjeme utierkou a necháme postupne vychladnúť. Môžeme ešte posypať škoricovým cukrom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x