Jeseň prišla v plnom prúde a s ňou aj rôzne choroby, ktoré sa s ňou spájajú. Je výborné, keď chorobám dokážete predísť a výborný je aj sirup z nádchovníka, ktorý je perfektný na imunitu. Pripravíte si ho jednoducho aj doma.
Na sirup z nádchovníka budeme potrebovať
Sirup z nádchovníka si pripravíme nasledovne
- Pomaranč a citrón si poriadne umyjeme a nakrájame spolu s kôrou na plátky. Očistíme si aj listy nádchovníka, ale neumývame ho.
- Pridáme ho hrnca spolu s citrónom a pomarančom a všetko zalejeme horúcou vodou. Všetko musí byť úplne ponorené.
- Prikryjeme pokrievkou a necháme najmenej jeden deň v izbovej teplote.
- Na druhý deň precedíme do hrnca a varíme. Potom znížime teplotu a pridáme cukor.
- Občas premiešame na miernom ohni, a potom výluh redukujeme, kým nehustne.
- Potom teplý sirup lejeme do užších pohárov alebo nádob, ktoré uzatvorené otočíme hore dnom. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.