Sedliacka plnená kapsa

(4 / 5)

Slané koláče sa pripravujú v mnohých domácnostiach. Máme pre vás fantastický tip na klasické plnené kysnuté kapsy. Naplniť ich môžete naozaj čímkoľvek od zeleniny, cez slaninku až po vajíčko. Je to veľmi rýchly recept a v prípade, že nechcete použiť klasické kysnuté cesto, môžete ho vymeniť za lístkové.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geotone (@geotone) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 80 dkg múky
  • 5 dkg kvasníc
  • 1 lyžica cukru
  • 5 dl mlieka
  • 1 lyžička soli
  • 2 dl oleja

Plnka:

  • 30 dkg šunky nakrájanej na kocky
  • 2 červené cibule
  • 2 plechovky kukurice
  • 25-30 dkg strúhaného syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká kyslá smotana
  • slaninka nakrájaná na kocky

Navyše:

  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 vaječný žĺtok
  • sezamové semienka

Postup:

  • Do 1 dl mlieka pridajte štipku cukru a kvasinky. Nechajte postáť, kým sa kvasnice nenapučia. Keď sú kvasnice hotové, pridajte k nim zvyšok ingrediencií, ktoré idú do cesta a zalejte zvyškom mlieka. Hotové a vymiesené cesto zakryte utierkou a nechajte v teplej miestnosti cca 40 minút až hodinu, kým pekne nenakysne.
  • Nakysnuté cesto rozdeľte na 8 častí. Z každej časti si vytvorte kruh, ktorý potrite cesnakom a smotanou. Následne poukladajte šunku, cibuľu, slaninu, kukuricu, syr a vytvorte kapsu.
  • Nakoniec poukladajte naplnené kapsy na plech pokrytý papierom na pečenie a potrite ich zmesou kyslej smotany a vaječného žĺtka.  Tesne pred pečením posypte kapsy sezamom a dajte piecť na 180 stupňov cca na 15-20 minút. Dobrú chuť.

foto: instagram/instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x