Talianska kuchyňa je mimoriadne inšpiratívna a pritom jednoduchá. Vykúzliť môžete čokoľvek z nej aj doma a to bez väčších problémov. Neraz si dokonca recepty vymyslíme aj sami a keďže sa nápadne podobajú na tie z talianskych reštaurácií, zaradíme ich do talianskej kuchyne. Presne taký je aj tento.
15 cherry paradajok
3 strúčiky cesnaku
1 čili papričku
1 cibuľu
300g špagiet
čerstvú bazalku podľa chuti
4 PL olivového oleja
400ml vody
30g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
Rajčiny si umyte a nakrájajte na polovičky, cesnak cibuľu a čili papričku si nakrájajte na tenké plátky. Vezmite si panvicu so širokým dnom. Do stredu panvice položte v celosti neuvarené špagety. Z jednej strany vedľa nich naukladajte cibuľu, z druhej cesnak, rajčiny, čili. Umyte si bazalku a pridajte ju k špagetám. Niekoľko lístkov si odložte. Všetko zalejte olivovým olejom, posoľte a okoreňte. Potom zalejte vodou. Varte asi 10 minút, kým sa všetko neuvarí a zložky dôkladne miešajte. Tvrdý syr potom nastrúhajte priamo do panvice. Po 15 minútach budete mať hotové vynikajúce cestoviny aj so zeleninovo-syrovou omáčkou a to všetko v jednej panvici. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)