Ďalší skvelý recept z kategórie inšpirácií zo stránky Recepty a rady do kuchyne. Keďže vyzerali naozaj úžasne, rozhodli sme sa vám tento tip predať, aby ste sa mohli inšpirovať a možno si pagáče vyskúšať aj vo svojej kuchyni. Recept je naozaj jednoduchý a nenájdete v ňom žiadne suroviny, ktoré by ste nepoznali. Klasické kysnuté cesto, no ten výsledok- paráda!
Na pagáče budeme potrebovať:
- 750 gramov polohrubej múky
- kvasnice (droždie kocka)
- 500 ml mlieka
- 1 PL cukru
- 1 PL soli
- 100 gramov masti
- 2 vajíčka
- 500 gramov pomletých škvariek s troškou soli
Postup:
- Klasicky si najskôr pripravíme kvások. Zmiešame si cukor, trošku teplého mlieka a kvasnice. Premiešame a kvások necháme postáť. Následne ho premiešame aj s ostatnými surovinami do hutného cesta a necháme ešte asi 45 minút podkysnúť.
- Cesto si rozvaľkáme a preložíme ho na 3-krát. Naplníme ho oškvarkovou plnkou, nakrájame na štvorčeky alebo krúžky. Poukladáme ich na plech a necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 stupňoch asi 20 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.