Pomarančové rezy s piškótami a šľahačkou

Loading...
(3 / 5)

Pomarančové rezy sú vynikajúci vrstvený zákusok, s pomarančovo-vanilkovým krémom a namočenými piškótami na vrchu. Kto ich ešte neskúšal, môže sa inšpirovať receptom od Veroniky, pri ktorom nemôžete urobiť chybu. Ideálne na víkendové pečenie.

Na pomarančové rezy s piškótami a šľahačkou budeme potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 250 gramov cukru
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 1/2 prášku do pečiva

Krémová plnka:

  • 1 liter 100 % pomarančového džúsu
  • 2 Zlaté klasy
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 PL cukru

Šľahačková plnka

  • 2 šľahačky
  • 2 balíčky dlhých piškót
  • 70 gramov čokolády

Pomarančové rezy pripravíme nasledovne:

  • Najskôr si pripravíme korpus. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hladké cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Pri korpuse môžete vyskúšať aj klasický recept na piškótové cesto.
  • Po upečení necháme korpus vychladnúť a medzitým si pripravíme krémy. Plnka z pomarančov nám musí vychladnúť tak, aby nebola vriaca, ale stále krémová, ideálna je teda aspoň izbová teplota. Pripravíme ju klasicky ako puding zo Zlatého klasu, len namiesto mlieka používame pomarančový džús. Plnku navrstvíme na korpus a dáme do chladničky.
  • Na vrch ide ešte jedna plnka, šľahačková. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme cukor a natrieme ju na pomarančový krém. Na vrch ukladáme piškóty, ktoré si ale najskôr namočíme v pomarančovej šťave, aby nám trochu zvlhli. Na záver piškóty pofŕkame roztopenou čokoládou a dáme dobre schladiť. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x