Plnené palacinky naslano

(3 / 5)

Nedávno sme skúšali recept na lahodné bezlepkové sladké palacinky. Dnes sme si pre vás pripravili niečo z iného súdka. Opäť to bude recept na palacinky, no tentokrát trochu inak. Palacinky budú na slano a plné šťavnatej a čerstvej zeleniny. Pokiaľ neviete, čo na večeru a hľadáte niečo rýchle, tak potom ani neváhajte a vyskúšajte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija (@dzodzas_healthy_choice) on

Budeme potrebovať:

  • 2 stredné mrkvy
  • 2 stredné cibule
  • 3 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • čierne korenie
  • slnečnicový olej

Postup:

  • Palacinkové cesto si pripravte napríklad podľa tohto nášho receptu alebo zvoľte taký, ktorý máte overený. Nezabudnite však namiesto cukru použiť soľ. Keď máte palacinky hotové, pripravte si zeleninovú zmes, ktorou ich budete plniť.
  • Zeleninu umyte pod tečúcou vodou a nakrájajte. Cibuľu nakrájajte na malé kocky a mrkvu nastrúhajte na väčšom strúhadle. Nachystanú zeleninu pridajte na prehriatu panvicu. Zakryte pokrievkou a nechajte podusiť. Dajte si pozor, aby sa zelenina nepripiekla.
  • Keď je cibuľa a mrkva mäkká, pridajte vajíčka, soľ a čierne korenie. Varte pri nižšej teplote približne 5 minút. Hotovú zmes dajte dole z ohňa a prikryte pokrievkou. Tvrdý syr si nastrúhajte a pridajte do zeleninovej zmesi.
  • Takto pripravenú plnku nechajte vychladnúť a následne ňou naplňte palacinky. Dobrú chuť.

zdroj foto: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x