Plnené medovníky Kamily Magálovej

Loading...
(0 / 5)

Čas Vianoc sa nezadržateľne blíži a aké by to boli sviatky bez pečenia? Symbolom Vianoc sú určite práve medovníky. So skvelým receptom sa pochválila aj Kamila Magálová vo svojej relácii, pripravte si medovníčky podľa nej.

Na plnené medovníky budeme potrebovať

  • 500 gramov hladkej múky
  • 200 gramov medu
  • 160 gramov práškového cukru
  • 90 gramov masla
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 PL perníkového korenia

Na plnku

  • 100 gramov práškového cukru
  • 150 gramov mletých orechov
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL kukuričného škrobu

Plnené medovníky si pripravíme nasledovne

  • Najprv si pripravíme cesto. Med si zmiešame s cukrom, zohrejeme a pridáme maslo. Miešame, kým sa všetko nerozpustí.
  • Potom do múky primiešame sódu bikarbónu, perníkové korenie a vajíčka. Následne pridáme med s cukrom.
  • Vypracujeme cesto a odložíme na 12 hodín do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Škrob, mleté orechy, cukor a vajíčka spolu zmiešame a necháme taktiež stáť 12 hodín.
  • Po odležaní vykrajujeme, spájame tak, že spodnú časť natrieme plnkou a vrchným dielom prikryjeme. Následne potrieme vrch žĺtkom.
  • Pečieme na 180 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x