Plnená bravčová panenka so zemiakmi

Loading...
(0 / 5)

Bravčová panenka je ideálna na rýchlu prípravu. Keď ju pripravujeme klasicky, stačí ju na panvici krátko orestovať z každej strany a dať do rúry na 8 minút. Ideálne je spravená vtedy, ak je v strede ešte ružová. Dnes si ukážeme, ako pripraviť plnenú bravčovú panenku s pečenými zemiakmi, všetko na jednom plechu.

Plnené bravčová panenka

Na plnenú bravčovú panenku budeme potrebovať:

  • bravčová panenka
  • 1 rožok (môže byť starší)
  • 1 ks kuracích pŕs
  • 1 stredná cibuľa
  • 3 vajíčka
  • 2 PL strúhanky
  • slanina
  • soľ a korenie
  • červená mletá paprika
  • drvená rasca
  • koreniny podľa chuti
  • maslo
  • olej
  • 2 dcl vývaru alebo vody
  • zemiaky

Plnenú bravčovú panenku si pripravíme nasledovne:

  • Do panenky urobíme otvor a celú ju potrieme koreninami. Necháme takto odležať aspoň hodinu. Kto chce, môže použiť aj čerstvé bylinky, cesnak alebo med. Marinádu zvoľte podľa chuti.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Rožok narežeme na kocky, pridáme vajíčka, cibuľu, ktorú sme narezali na malé kúsky a osmahli na oleji, pomleté alebo na kúsky narezané kuracie mäso, strúhanku a dochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Zmes dobre premiešame a naplníme ňou panenku. Otvory previažeme niťou alebo prichytíme špáradlami. Na vrch ešte dáme plátky slaniny.
  • Do pekáča si naukladáme zemiaky, ktoré dochutíme. Na ne položíme panenku a pridáme kúsky masla. Prikryjeme a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Následne podlejeme a ešte dopečieme 15 minút pri vyššej teplote. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x