Bravčová panenka je ideálna na rýchlu prípravu. Keď ju pripravujeme klasicky, stačí ju na panvici krátko orestovať z každej strany a dať do rúry na 8 minút. Ideálne je spravená vtedy, ak je v strede ešte ružová. Dnes si ukážeme, ako pripraviť plnenú bravčovú panenku s pečenými zemiakmi, všetko na jednom plechu.
Na plnenú bravčovú panenku budeme potrebovať:
Plnenú bravčovú panenku si pripravíme nasledovne:
- Do panenky urobíme otvor a celú ju potrieme koreninami. Necháme takto odležať aspoň hodinu. Kto chce, môže použiť aj čerstvé bylinky, cesnak alebo med. Marinádu zvoľte podľa chuti.
- Medzitým si pripravíme plnku. Rožok narežeme na kocky, pridáme vajíčka, cibuľu, ktorú sme narezali na malé kúsky a osmahli na oleji, pomleté alebo na kúsky narezané kuracie mäso, strúhanku a dochutíme soľou, korením a červenou paprikou. Zmes dobre premiešame a naplníme ňou panenku. Otvory previažeme niťou alebo prichytíme špáradlami. Na vrch ešte dáme plátky slaniny.
- Do pekáča si naukladáme zemiaky, ktoré dochutíme. Na ne položíme panenku a pridáme kúsky masla. Prikryjeme a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Následne podlejeme a ešte dopečieme 15 minút pri vyššej teplote. Dobrú chuť.