Pizzové trojuholníky

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na niečo naozaj špeciálne? Tieto pizzové trojuholníky sú famózne. Sú síce z kysnutého cesta a droždie sa nám doma pomaly míňa, no môžete si ho skúsiť nahradiť. Pripravili sme vás aj tipy, ako nahradiť droždie pri pečení, nájdete ich TU.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BorsosPintérSzilvia (@makosmuhely) on

Na Pizzové trojuholníky budeme potrebovať:

Cesto

  • 800 g hladkej múky
  • 1 dl slnečnicového oleja
  • 1 čl cukru
  • 1/2 l teplého mlieka
  • 50 g droždia

Plnka

  • sunka nakrájaná na kocky
  • kukurica z konzervy
  • strúhaný syr
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kyslá smotana
  • 1 žĺtko
  • slanina nakrájaná na kocky
  • olivy

Na vrch

  • 2 PL kyslej smotany
  • sezam
  • 1 bielko

Postup:

  • Do misy si vylejeme trochu z pripraveného mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme čajovú lyžičku cukru. Z pripravenej múky odoberieme jednu lyžicu a pridáme k mlieku s droždím. Všetko zamiešame a necháme kysnúť.
  • K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Pridáme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Následne pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Následne ho môžeme rozdeliť na štyri časti a necháme znova kysnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku. Súnku a slaninu nakrájame, zmiešame s kukuricou, syrom, žĺtkom, olivami, kyslou smotanou a pretlačeným cesnakom. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme a rozdelíme na rovnaké časti. Na vrch dáme plnku. Zavinieme buď do rolky, alebo urobíme trojuholník, prípadne môžeme nechať aj roládu.
  • Každý kúsok teraz potrieme bielkom s kyslou smotanou a posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, pokiaľ nie sú trojuholníky krásne zlatisté. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x