Pizza rolky

(2 / 5)

Bleskové pizza rolky sú vhodné pre každého, kto si rád zamaškrtí aj na slaných pokrmoch. Výhodou je fakt, že náplň môžete meniť zakaždým podľa vašej chuti. Vhodné sú aj  ako jednohubky pre návštevu, kedy ich môžete plniť rôzne. Tento krát si vyskúšajte klasiku so syrom, šunkou a špenátom a zaručene neoľutujete.

Máte radi klasickú pizzu so syrom a šunkou alebo radšej siahnete po gazdovskej verzii s klobásou, cibuľou a smotanou? A čo takto vyskúšať chuť mexika, ktorú reprezentuje kukurica, fazuľa a pikantné paradajkové pyré? Výber je len na vás a náplň týchto skvelých pizza roliek môžete zakaždým meniť.

Budeme potrebovať:

lístkové cesto

2 až 3 polievkové lyžice majonézy alebo paradajkového pyré

šunka (alebo saláma, klobása, slanina,… podľa vašej chuti)

strúhaný alebo plátkový syr

hrsť petržlenovej vňate alebo pažítky

hrsť špenátu alebo rukoly (voliteľné)

cesnakové korenie alebo strúčik cesnaku

pizza korenie

vajíčko na potretie (môžeme nahradiť aj olivovým olejom)

Postup:

Pripravené lístkové cesto si rozvaľkáme na plát alebo použijeme už predvaľkané cesto. Následne ho natrieme majonézou alebo paradajkovým pyré. Využiť však môžete aj tatársku omáčku, smotanu alebo kečup s troškou pretlaku. Výber je len na vás, jednotlivé zložky pokojne zmiešajte. Následne ich posypte pizza korením a môžete pridať aj cesnakové korenie. Cesnakové korenie však môžete nahradiť strúčikom cesnaku, ktorý po prelisovaní rozmiešate v paradajkovom pyré alebo kečupe, ktorý sa natiera na lístkové cesto. Potom celý plát posypte na jemno nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ak chcete vytvoriť skutočne dokonalé prepojenie chutí, nezaškodí pridať čerstvý špenát alebo rukolu (tá je však o niečo horkejšia). Špenát pokojne nakrájajte na menšie kúsky. Potom začneme ukladať šunku, no za vyskúšanie stojí aj saláma alebo chutná klobása (tú nakrájajte na tenko), takže výber je znova len a len na vás. Na záver všetko posypte strúhaným syrom, no vystačíte si aj s plátkami tvrdého syra. Keď máme všetko takto prichystané, začneme cesto rolovať ako pri závinoch. Hotovú rolku potom nakrájame na menšie časti a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom. Za skúsenie však stojí aj verzia s olivovým olejom, ktorý si môžete rozmiešať s prelisovaným cesnakom (v tomto prípade nie je nutné ho pridávať do „plnky“) a touto zmesou môžete natrieť jednotlivé rolky.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 až 20 minút. Keď sú pizza rolky upečené do zlato-hneda môžeme ich vyberať.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, Jana, postila.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x