Batatové hranolky

Loading...
(3.3 / 5)

Zemiakové hranolky sú pre nás klasikou, ktorá zasýti a v obľube ich má asi každý. Aj tento jednoduchý recept sa dá ohromne vylepšiť. Stačí použiť menej tradičné, no o to chutnejšie sladké zemiaky a výbornú prílohu alebo chutnú pikantnú dobrotu na zahryznutie máte hotovú za pár minút.

Azda všetci milujeme prípravu jedál, kde sa nedá nič pokaziť. Jedným z prípadov sú sladké zemiaky, ktoré sú najchutnejšie upečené. Kombinácia sladkastej a pikantnej chuti je geniálna a verte, že na klasické zemiakové hranolky po tomto jedle veľmi rýchlo zabudnete.

Budeme potrebovať:

2 stredne veľké sladké zemiaky (bataty)

3 polievkové lyžice olivového oleja

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

muškátový oriešok (čerstvo strúhaný)

Postup:

Zemiaky najprv klasicky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky tak, aby mali všetky zemiaky približne rovnakú veľkosť. Následne ich dáme do misky, kde pridáme soľ, čierne korenie a čerstvo strúhaný muškátový oriešok. Pridáme olivový olej a všetko dobre premiešame aby sa korenie a olej dostal na všetky zemiaky z každej strany. Tento postup môžete urobiť aj v igelitovou vrecúšku, v ktorom všetko pretrasiete.

Následne si pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Naň naukladáme bataty tak, aby boli pekne rovnomerne rozložené. Potom s nimi už len šup do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 10 až 12 minút, potom zemiaky otočíme, aby sa pripiekli aj z druhej strany a pečieme znova rovnaký čas. Podávame ako prílohu alebo čisté či s dresingom alebo omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x