Pikantná zemiaková polievka

(3 / 5)

Je rýchla, zasýti a jemná pikantná chuť osloví konečne aj manžela. Ak ju budete pripravovať deťom, samozrejme trochu zmiernite. Ich nevycibrené jazýčky zacítia štipľavé na diaľku. Pripravte si poctivú domácu zemiakovú polievku a máte na pár dní postarané o teplé tekuté jedlo do žalúdka.

Budeme potrebovať:

500 gramov zemiakov

250 gramov miešanej mrazenej zeleniny (mrkva, zeler, hrášok, brokolica)

1 stredne veľká cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 bobkový list

mleté korenie

soľ

mletá paprika

1 väčšia paradajka

1 zelená paprika

2 PL oleja

1 PL múky

1 kyslá smotana

ocot

200 gramov údenej klobásy

za hrsť cestovín

Postup:

V hrnci si na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme k nej dusiť zeleninu a pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a dochutíme mletou paprikou a pridáme 1 PL múky, aby sa nám urobila zápražka. Pridáme asi 1,5 litra vody a mrazenú zeleninu spolu so zemiakmi aj nakrájanou klobásou, paradajkou a paprikou. Varíme asi 20 minút. Na záver pridávame kyslú smotanu a trošku octu na chuť. Ak je potrebné, k smotane môžeme ešte pridať trošku múky, aby nám polievka dobre zhustla. Na záver môžeme a nemusíme pridať cestoviny, napríklad drobky alebo rezance. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x