Nové zemiaky si pokojne môžete pripraviť len tak, pečené s bylinkami a domácim dipom. A presne taký bude aj tento recept. Ak sa vám nechce vymýšľať na dnes večeru, vyskúšajte len upiecť nové zemiaky s bylinkami a pripravte k nim bryndzový či cesnakový dip. Všetci sa budú len tak zalizovať.
Na tieto zemiaky budeme potrebovať:
- zemiaky
- 5 lyžíc olivového oleja
- 3-4 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- 2 lyžičky soli
- 2 kusy tymiánu
Postup:
- Začnite tým, že zemiaky poriadne poumývate. Pokiaľ chcete, môžete zemiaky upiecť v šupke. Budú chutiť oveľa lepšie! Ak sa rozhodnete pre pečenie zemiakov v šupke, je dôležité dôkladne ich poumývať.
- Zemiaky uložte na plech pokrytý papierom na pečenie, polejte olivovým olejom, pridajte bylinky a soľ.
- Pred pečením ešte plech zakryte alobalom. Pečte ich približne 50-60 minút pri teplote 180 stupňov.
- Po dopečení si môžete pripraviť bryndzový dressing, ktorý vznikne zmiešaním čerstvej bryndze, smotany, soli, čierneho korenia a čerstvej pažítky.
sovkusom.ru