Pečené zemiaky s cibuľou

Loading...
(3.3 / 5)

Premýšľate nad tradično-netradičnou prílohou k mäsu? Vyskúšajte pečené zemiaky so sladkou cibuľkou a chuť vášho mäsa dostane úplne inú dimenziu. Pochutia si malí aj veľkí, dokonca môžete zemiaky dochutiť na spôsob falošnej živánskej.

Budete potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 1-2 väčšie červené cibule
  • 2 šálky šľahačkovej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 KL tymianu
  • 1 KL muškátového orieška
  • 2 PL olivového oleja
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 100g parmezánu

Postup prípravy:

  • Zemiaky umyte a očistite, ak máte mladé zemiaky, šupku nemusíte dávať dole. Nakrájajte ich na tenšie plátky. Tak isto si očistite cibuľu a nakrájajte ju na rovnako tenké polkrúžky.
  • Obe suroviny naukladajte do olejom vymasteného pekáča a zalejte šľahačkovou smotanou. Nezabudnite posoliť, okoreniť a posypať bylinkami. Na ochutenie môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí.
  • Na zemiaky pretlačte strúčiky cesnaku a posypte ich parmezánom. Prikryte pekáč alobalom, dajte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte podľa potreby, ale minimálne 30 minút.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x