Premýšľate nad tradično-netradičnou prílohou k mäsu? Vyskúšajte pečené zemiaky so sladkou cibuľkou a chuť vášho mäsa dostane úplne inú dimenziu. Pochutia si malí aj veľkí, dokonca môžete zemiaky dochutiť na spôsob falošnej živánskej.
Budete potrebovať:
- 1 kg zemiakov
- 1-2 väčšie červené cibule
- 2 šálky šľahačkovej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 KL tymianu
- 1 KL muškátového orieška
- 2 PL olivového oleja
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 100g parmezánu
Postup prípravy:
- Zemiaky umyte a očistite, ak máte mladé zemiaky, šupku nemusíte dávať dole. Nakrájajte ich na tenšie plátky. Tak isto si očistite cibuľu a nakrájajte ju na rovnako tenké polkrúžky.
- Obe suroviny naukladajte do olejom vymasteného pekáča a zalejte šľahačkovou smotanou. Nezabudnite posoliť, okoreniť a posypať bylinkami. Na ochutenie môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí.
- Na zemiaky pretlačte strúčiky cesnaku a posypte ich parmezánom. Prikryte pekáč alobalom, dajte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte podľa potreby, ale minimálne 30 minút.
Lucia M.