Pečené zemiaky s červenou cibuľkou

Loading...
(5 / 5)

Premýšľate nad tradično-netradičnou prílohou k mäsu? Vyskúšajte pečené zemiaky so sladkou cibuľkou a chuť vášho mäsa dostane úplne inú dimenziu. Pochutia si malí aj veľkí, dokonca môžete zemiaky dochutiť na spôsob falošnej živánskej.

Budete potrebovať:

1 kg zemiakov

1-2 väčšie červené cibule

2 šálky šľahačkovej smotany

soľ a korenie podľa chuti

1 KL tymianu

1 KL muškátového orieška

2 PL olivového oleja

1-2 strúčiky cesnaku

100g parmezánu

Postup prípravy:

Zemiaky umyte a očistite, ak máte mladé zemiaky, šupku nemusíte dávať dole. Nakrájajte ich na tenšie plátky. Tak isto si očistite cibuľu a nakrájajte ju na rovnako tenké polkrúžky. Obe suroviny naukladajte do olejom vymasteného pekáča a zalejte šľahačkovou smotanou. Nezabudnite posoliť, okoreniť a posypať bylinkami. Na ochutenie môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí. Na zemiaky pretlačte strúčiky cesnaku a posypte ich parmezánom. Prikryte pekáč alobalom, dajte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte podľa potreby, ale minimálne 30 minút.

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x