Premýšľate nad tradično-netradičnou prílohou k mäsu? Vyskúšajte pečené zemiaky so sladkou cibuľkou a chuť vášho mäsa dostane úplne inú dimenziu. Pochutia si malí aj veľkí, dokonca môžete zemiaky dochutiť na spôsob falošnej živánskej.
1 kg zemiakov
1-2 väčšie červené cibule
2 šálky šľahačkovej smotany
soľ a korenie podľa chuti
1 KL tymianu
1 KL muškátového orieška
2 PL olivového oleja
1-2 strúčiky cesnaku
100g parmezánu
Zemiaky umyte a očistite, ak máte mladé zemiaky, šupku nemusíte dávať dole. Nakrájajte ich na tenšie plátky. Tak isto si očistite cibuľu a nakrájajte ju na rovnako tenké polkrúžky. Obe suroviny naukladajte do olejom vymasteného pekáča a zalejte šľahačkovou smotanou. Nezabudnite posoliť, okoreniť a posypať bylinkami. Na ochutenie môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí. Na zemiaky pretlačte strúčiky cesnaku a posypte ich parmezánom. Prikryte pekáč alobalom, dajte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte podľa potreby, ale minimálne 30 minút.
(M)