Existujú recepty, ktoré sú chutné, pomerne zdravé a navyše vyzerajú na tanieri úžasne. Na to, aby ste mali takéto niečo na stole, nemusíte chodiť ani do blízkej reštaurácie. Stačí si vziať pár väčších zemiakov, mäso, lásku k vareniu a trochu kreativity.
200g hovädzieho mäsa
2 väčšie zemiaky
30g zelenej cibuľky
2 ČL slnečnicového oleja
2 PL kyslej smotany
soľ a korenie podľa chuti
60ml pasty alebo omáčky na grilovanie
50g syra čedar
Hovädzie mäso si uvarte len v osolenej vode a nezabudnite ho rozkrájať na tenšie plátky. Bude rýchlejšie hotové a v zemiakoch aj chutnejšie.
Zemiaky namažte olejom a osoľte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 60 minút do úplného zmäknutia. Medzitým si uvarené hovädzie zmiešajte s omáčkou na grilovanie Zemiaky rozrežte približne do polovice a trochu zo striedky vydlabte. Naplňte zemiak mäsom a posypte syrom. Opäť vložte na plech a dajte zapiecť, kým sa syr neroztopí. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)