Pečené zemiaky plnené mäsom a syrom

Loading...
(5 / 5)

Existujú recepty, ktoré sú chutné, pomerne zdravé a navyše vyzerajú na tanieri úžasne. Na to, aby ste mali takéto niečo na stole, nemusíte chodiť ani do blízkej reštaurácie. Stačí si vziať pár väčších zemiakov, mäso, lásku k vareniu a trochu kreativity.

Budete potrebovať:

200g hovädzieho mäsa

2 väčšie zemiaky

30g zelenej cibuľky

2 ČL slnečnicového oleja

2 PL kyslej smotany

soľ a korenie podľa chuti

60ml pasty alebo omáčky na grilovanie

50g syra čedar

Postup prípravy:

Hovädzie mäso si uvarte len v osolenej vode a nezabudnite ho rozkrájať na tenšie plátky. Bude rýchlejšie hotové a v zemiakoch aj chutnejšie.

Zemiaky namažte olejom a osoľte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 60 minút do úplného zmäknutia. Medzitým si uvarené hovädzie zmiešajte s omáčkou na grilovanie Zemiaky rozrežte približne do polovice a trochu zo striedky vydlabte. Naplňte zemiak mäsom a posypte syrom. Opäť vložte na plech a dajte zapiecť, kým sa syr neroztopí. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x