Pečené zemiakové vežičky

(5 / 5)

Máte doma formu na muffiny? Skúšali ste pripraviť v tejto forme už aj niečo iné okrem sladkých či slaných muffinov? Pripravili sme pre vás recept na jedinečné parmezánové zemiaky, ktoré si určite hneď zamilujete. Príprava je jednoduchá a garantujeme, že tento recept od vás budú chcieť všetci známi, ktorí ho ochutnajú. Na nasledujúcom videu si môžete pozrieť postup prípravy a pod videom nájdete aj všetky inštrukcie.

Budeme potrebovať:

  • 3 lyžice (45 gramov) rozpusteného masla
  • 2 lyžice parmezánu (25 gramov)
  • 1 pretlačený cesnak, alebo lyžičku granulovaného cesnaku
  • 1 lyžicu tymiánu
  • soľ a korenie
  • 8-10 zemiakov nakrájaných na plátky

Postup

  • Ako som v úvode spomínala, postup je veľmi jednoduchý a celý si ho môžete pozrieť na videu nižšie. Muffinovú formu vymastíme maslom a zatiaľ odložíme. Načistíme si zemiaky a následne ich nakrájame na plátky. Rúru si predhrejeme na 190° C a pripravíme si veľkú misku, do ktorej vložíme všetky zemiaky.
  • Pridáme rozpustené maslo, parmezán, cesnak, tymián, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Následne naukladáme do muffinovej formy „zemiakové komíniky“ a ešte to celé môžeme okoreniť poprípade osoliť. Pečieme približne 55 minút až hodinu, kým nie sú okraje zemiakov zlatohnedé.
  • Po upečení necháme zemiaky pár minút vychladnúť a môžeme ešte pridať trochu parmezánu a tymiánu. V prípade, že nemáte radi tymián, ktorý je veľmi aromatický, môžete samozrejme pridať  iné koreniny, ako napríklad bazalka, rozmarín alebo oregano. Zemiaky môžete podávať ako skvelé predjedlo alebo poprípade ako prílohu k mäsu a omáčkam.

homecookingadventure.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x