Pečené plnené pirohy

(1 / 5)

Milovníci tradičných slovenských chutí a jedál pozor. Na tento tip sme narazili v skupine, kde šikovné gazdinky zdieľajú svoje tipy. Pani Milka nám dnes prezradí recept na pečené pirohy, ktoré sú plnené zemiakovou, bryndzovou, kapustovou a dokonca aj šunkovou náplňou. Ak na ne máte chuť už teraz, prikladáme aj recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Majkl (@majkl_z) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 2 dl oleja
  • 3 žĺtky
  • 7 dcl mlieka
  • 2 kocky droždia
  • 1 ČL soli
  • 1,5 ČL cukru

Plnka

  • kyslá kapusta udusená na cesnaku a slaninke
  • zemiaková kaša so slaninkou
  • bryndza zmiešaná s cibuľkou a slaninkou
  • šunka a syr v črievku

Postup:

  • Zo surovín si vypracujeme cesto a necháme ho dobre vykysnúť. Následne ho rozdelíme na 4 časti. Každú si zvlášť rozvaľkáme a vykrojíme si väčšie kolieska. Na každé koliesko si dáme plnku podľa chuti, preložíme koliesko na polovice, spojíme okraje a dobre popritláčame.
  • Pirohy uložíme na plech spolu s papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a necháme ešte podkysnúť aspoň pol hodinku. Pirohy pečieme na 180 stupňoch asi 12-15 minút. Plnky si pripravíme klasicky, len zmiešame suroviny dokopy a navrstvíme. Dobrú chuť.

Lucia M., facebook.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x