Vždy som túžila vyskúšať niečo z tradičnej talianskej kuchyne. Podarilo sa mi to až teraz, no napodiv to chutilo aj vyzeralo naozaj dobre. Ak ste milovníci fantastickej talianskej „cucciny“ aj vy, potom rozhodne vyskúšajte tento recept. Na prvá pohľad vyzerá možno náročne, no verte, že je to úplná hračka.
2 a ½ šálky ricotta syra
2 šálky cukety nastrúhanej na jemnom strúhadle
1/3 šálky nasekaných čerstvých bazalkových lístkov
trochu čerstvej bazalky aj na ozdobu
1 celé vajce
½ ČL lyžičky soli a ½ ČL korenia
3 šálky rajčinového pretlaku
1 balíček cestovín v tvare mušličiek
1 šálka nastrúhanej mozzarelly
Z cukety nastrúhanej na jemno si vyžmýkajte prebytočnú vodu. Vo väčšej miske zmiešajte ricottu, cuketu, nasekanú bazalku, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.
Do formy na pečenie vylejte 1 šálku paradajkového pretlaku. Do jednotlivých kúskov surových a tvrdých cestovinových mušličiek plňte ricottovú plnku.
Každú naplnenú mušľu potom uložte na pekáč do paradajkového pretlaku. Ak sa vám nechce plniť mušľu po mušli, tak si jednoducho cestoviny aj s ricottovou plnku zmiešajte v jednej miske, aby sa syr dostal aj do záhybov cestovín a všetky potom opatrne položte do pekáča.
Cestoviny zalejte zvyškom paradajkového pretlaku a posypte mozzarellou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte zakryté alobalom približne 30 minút. Potom alobal odstráňte a nechajte ešte 5-7 minút zapekať. Podávajte teplé a ozdobené čerstvou bazalkou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), tryityoumightlikeit