Receptov na pečené zemiaky sme vám už priniesli mnoho, no zrejme v žiadnom sa ešte nevyskytovalo acidko. Okrem toho, že sa hodí ideálne na pitie k tomuto pokrmu, trošku ho môžete pridať aj do marinády. Zemiaky budú chutiť úplne inak a v spojení s ostatnými chuťami si tento recept zamilujete. Ideálne sú nové zemiaky, ktoré nemusíte ani šúpať.
- zemiaky
- trošku olivového oleja
- korenie na americké zemiaky
- mletá rasca
- červená mletá paprika
- trošku acidka, stačí za lyžičku
Postup:
- Zemiaky si umyjeme a nakrájame na kolieska alebo na mesiačiky. Namarinujeme ich pomocou všetkých surovín a necháme ich takto postáť hodinku. Nemusíte ich dávať ani do chladničky, môžu ostať v izbovej teplote.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a zemiaky pečieme asi 30 minút, kým nie sú chrumkavé. Podávame s acidkom alebo zakysankou či kyslou smotanou. Dobrú chuť.
Lucia M.