Pečená paprika

Loading...
(0 / 5)

Pikantný pokrm veľmi podobný nakladanej paprike, alebo baraním rohom v oleji sa nazýva Arménska paprika. Milovať ju budú najmä muž. Perfektne sa hodí k údeninám, ale aj k obyčajnému chlebu s maslom. Recept priamo z Arménska si vás získa jednoduchou prípravou a dokonalou chuťou!

Na pečenú papriku budeme potrebovať:

700 g papriky (červenej aj bielej)

8 strúčikov cesnaku

slnečnicový olej

2 paradajky

1 vetvičku petržlenovej vňate

1 vetvičku koriandra

1 PL soli

šťavu z polovice citróna

2 PL kryštálového cukru

čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Papriku si umyjeme a osušíme a bez toho, aby sme ju rozrezávali alebo odstraňovali zelené  časti ju dáme opekať na panvicu. Keď je paprika orestovaná, preložíme ju do  uzatvárateľného zaváracieho pohára a necháme vychladnúť. Olej nevylievame, ak nie je prepálený.

Medzitým si ošúpeme paradajky a necháme ich uvariť v pare. Po tom, ako zmäknú ich rozmixujeme, alebo aspoň roztlačíme na kašu. K roztlačeným paradajkám pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, vňať a koriander, soľ, cukor a čierne korenie. Pridáme olej, na ktorom bola orestovaná paprika. Ak bol olej prepálený pridávame, samozrejme, čerstvý.  Poriadne premiešame a marinádu máme hotovú.

Marinádu vylejeme do zaváracieho pohára k paprikám, uzatvoríme a odložíme do chladničky na 2 hodiny zachladiť. Potom môžeme podávať. Z arménskej papriky sa dajú robiť výborné mäsá na šťave, pridáva sa aj k pečenému mäsu, či klobáskam. Všetko, čo je ostré a voňavé, znesie arménsku papriku a bude chutiť vynikajúco. Prajeme dobrú chuť.

sovkusom.ru

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x