Pikantný pokrm veľmi podobný nakladanej paprike, alebo baraním rohom v oleji sa nazýva Arménska paprika. Milovať ju budú najmä muž. Perfektne sa hodí k údeninám, ale aj k obyčajnému chlebu s maslom. Recept priamo z Arménska si vás získa jednoduchou prípravou a dokonalou chuťou!
700 g papriky (červenej aj bielej)
8 strúčikov cesnaku
slnečnicový olej
2 paradajky
1 vetvičku petržlenovej vňate
1 vetvičku koriandra
1 PL soli
šťavu z polovice citróna
2 PL kryštálového cukru
čierne korenie podľa chuti
Papriku si umyjeme a osušíme a bez toho, aby sme ju rozrezávali alebo odstraňovali zelené časti ju dáme opekať na panvicu. Keď je paprika orestovaná, preložíme ju do uzatvárateľného zaváracieho pohára a necháme vychladnúť. Olej nevylievame, ak nie je prepálený.
Medzitým si ošúpeme paradajky a necháme ich uvariť v pare. Po tom, ako zmäknú ich rozmixujeme, alebo aspoň roztlačíme na kašu. K roztlačeným paradajkám pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, vňať a koriander, soľ, cukor a čierne korenie. Pridáme olej, na ktorom bola orestovaná paprika. Ak bol olej prepálený pridávame, samozrejme, čerstvý. Poriadne premiešame a marinádu máme hotovú.
Marinádu vylejeme do zaváracieho pohára k paprikám, uzatvoríme a odložíme do chladničky na 2 hodiny zachladiť. Potom môžeme podávať. Z arménskej papriky sa dajú robiť výborné mäsá na šťave, pridáva sa aj k pečenému mäsu, či klobáskam. Všetko, čo je ostré a voňavé, znesie arménsku papriku a bude chutiť vynikajúco. Prajeme dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru
Oznámenia