Parené buchty ako od babičky

Loading...
(3 / 5)

Kto by nemiloval parené buchty? Je to klasika, ktorá sa mnohým z nás spája s detstvom, no pripraviť ich tak, aby boli výborné, to chce poriadny cvik. Vyskúšajte napríklad tento recept.

Na parené buchty budeme potrebovať

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 1 vajíčko
  • 2 PL cukru
  • 2 PL rozpusteného masla
  • lekvár podľa chuti
  • olej

Na kvások

  • polovica čerstvého droždia
  • 1 deciliter mlieka
  • 1 PL cukru

Parené buchty si pripravíme nasledovne

  • Keď je kvások hotový, vypracujeme si cesto. Môžeme podľa potreby pridávať aj mlieko. Keď máme cesto hladké, necháme ho asi hodinku kysnúť na teplom mieste.
  • Následne cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a naplníme lekvárom podľa chuti.
  • Cesto zabalíme tak, aby lekvár nevytiekol a necháme ešte podkysnúť.
  • Pripravíme si parák, ktorý dáme nad teplú vodu. Keď začne voda vrieť, pridávame buchty. Prikryté ich paríme asi 10 minút.
  • Už hotové buchty môžeme potrieť olejom a poliať rozpusteným maslom. Mnohí ľudia si ich ešte posypú grankom či makom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x