Paradajky s jabĺčkami v sladkokyslom náleve

Loading...
(3.4 / 5)

Paradajky v náleve sú skvelým spôsobom, ako si uchovať domáci produkt aj na zimu. Netreba z nich hneď robiť kečup alebo pretlak. Dajú sa aj zavariť a pochutiť si na nich môžete kedykoľvek počas chladných dní. V kombinácii s jablkami sú pochúťkou par excellence.

Budete potrebovať:

500 g paradajok

500 g jabĺk

50 ml octu

1 PL soli

5 PL kryštálového cukru

klinčeky podľa chuti

Postup prípravy:

Jablká umyte, odstráňte stopky a rozrežte na  menšie mesiačiky. Tuhé časti aj s jadierkami vyrežte. Na dno vysterilizovaných pohárov dajte 1-2 klinčeky, len pre vôňu a slabučkú chuť. Nádobu naplňte cherry paradajkami a mesiačikmi jablka.

Do hrnca nalejte horúcu vodu a nechajte ju 5 minút vychladnúť, potom do nej pridajte ocot, soľ, cukor. Zmes priveďte do varu a zalejte ňou paradajky. Uzatvorte poháre a otočte ich hore dnom. Vyskúšate? Potom prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x