Paradajky v náleve sú skvelým spôsobom, ako si uchovať domáci produkt aj na zimu. Netreba z nich hneď robiť kečup alebo pretlak. Dajú sa aj zavariť a pochutiť si na nich môžete kedykoľvek počas chladných dní. V kombinácii s jablkami sú pochúťkou par excellence.
500 g paradajok
500 g jabĺk
50 ml octu
1 PL soli
5 PL kryštálového cukru
klinčeky podľa chuti
Jablká umyte, odstráňte stopky a rozrežte na menšie mesiačiky. Tuhé časti aj s jadierkami vyrežte. Na dno vysterilizovaných pohárov dajte 1-2 klinčeky, len pre vôňu a slabučkú chuť. Nádobu naplňte cherry paradajkami a mesiačikmi jablka.
Do hrnca nalejte horúcu vodu a nechajte ju 5 minút vychladnúť, potom do nej pridajte ocot, soľ, cukor. Zmes priveďte do varu a zalejte ňou paradajky. Uzatvorte poháre a otočte ich hore dnom. Vyskúšate? Potom prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru