Osie hniezda trochu inak

Loading...
(5 / 5)

Máte radi čerstvé a voňavé sladké pečivo? Osie hniezda potom musíte naozaj zbožňovať. Cesto ako pavučinka a sladká chuť škorice omámia naozaj každého. Ak ste hľadali dobrý a overený recept, možno vyskúšajte práve tento. Jednoduchý postup a chutný výsledok. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Tothova (@petratoth90) on

Na Osie hniezda budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 100 gramov cukru
  • 100 gramov roztopeného masla
  • 4 žĺtky
  • trošku soli

Kvások

  • 250 ml mlieka
  • 1 ČL cukru
  • 20 gramov droždia

Plnka

  • 4 bielka
  • 250 gramov práškového cukru
  • 250 gramov mletých orechov
  • škorica podľa chuti
  • roztopené maslo

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť asi 30 minút. Vymiesime si kysnuté cesto a tiež ho necháme nakysnúť. Cesto rozdelíme na bochníčky, rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Naukladáme na vymastený plech.
  • Plnku si pripravíme tak, že nad parou šľaháme bielka s cukrom do hustej peny a pridáme orechy so škoricou. Osie hniezda pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 25 minút. Na záver ich ešte môžeme potrieť roztopeným maslom.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x