Máte radi čerstvé a voňavé sladké pečivo? Osie hniezda potom musíte naozaj zbožňovať. Cesto ako pavučinka a sladká chuť škorice omámia naozaj každého. Ak ste hľadali dobrý a overený recept, možno vyskúšajte práve tento. Jednoduchý postup a chutný výsledok.
Na Osie hniezda budeme potrebovať:
- 500 gramov hladkej múky
- 100 gramov cukru
- 100 gramov roztopeného masla
- 4 žĺtky
- trošku soli
Kvások
- 250 ml mlieka
- 1 ČL cukru
- 20 gramov droždia
Plnka
- 4 bielka
- 250 gramov práškového cukru
- 250 gramov mletých orechov
- škorica podľa chuti
- roztopené maslo
Postup:
- Najskôr si pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť asi 30 minút. Vymiesime si kysnuté cesto a tiež ho necháme nakysnúť. Cesto rozdelíme na bochníčky, rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Naukladáme na vymastený plech.
- Plnku si pripravíme tak, že nad parou šľaháme bielka s cukrom do hustej peny a pridáme orechy so škoricou. Osie hniezda pečieme pri teplote 180-200 stupňov asi 25 minút. Na záver ich ešte môžeme potrieť roztopeným maslom.
Lucia M.