Opekané rezance patria medzi obľúbené jedlo, ktoré si mnohí ľudia radi dávajú v čínskych bistrách a reštauráciách. Možno však neviete, že si ich môžete pohodlne a jednoducho pripraviť aj doma a z bežne dostupných ingrediencií.
Na opekané rezance budeme potrebovať
Opekané rezance si pripravíme nasledovne
- Kuracie prsia si nakrájame na menšie, nie veľmi hrubé kúsky. V miske si zmiešame sójovú omáčku, čierne korenie a soľ. Mäso z oboch strán namočíme.
- Pripravíme si cestíčko, kedy spou zmiešame múku, škrob, mlieko, soľ a prášok do pečiva. V tomto cestíčku mäso obalíme a v oleji osmažíme do zlatista.
- Následne si uvaríme rezance podľa návodu. Nastrúhame si mrkvu a zeler, nakrájame si pór. Na panvici opražíme kešu, pridáme olej, mrkvu, zeler a pór. Spolu opražíme a pridáme rezance. Dochutíme korením a sójovou omáčkou. Pridať môžeme aj petržlenovú vňať, no nemusíme.