Nove zemiačiky pečené v cesnakovo bylinkovej marináde

Loading...
(5 / 5)

Počas sezóny mladých zemiačikov by bolo hriechom nepripraviť si ich aspoň raz do týždňa. Takéto zemiaky vynikajúco chutia aj samotné, osolené a s maslom. No ešte lepšie budú upečené na voňavom cesnaku a víne!

Budete potrebovať:

1 kg nových zemiakov

3 strúčiky cesnaku

1 PL citrónovej kôry

50 ml suchého bieleho vína

3 PL slnečnicového oleja

50 g masla

1 viazanička petržlenovej vňatky

štipka rozmarínu

štipka oregana

štipka čierneho korenia

soľ podľa chuti

Postup prípravy:

Nove zemiačky nie je potrebné šúpať, stačí ich len umyť a drsnou časťou špongie na čistenie riadu trochu pošúchať. Takto umyté zemiačiky pokrájajte na stredne veľké kúsky.

Petržlenovú vňať si nasekajte na drobno, zmiešajte s oreganom, rozmarínom a citrónovou kôrou, pridajte biele víno, olej a pretlačte cesnak. Na záver prisypte soľ a čierne korenie a dôkladne premiešajte. Potom po častiach do zmesi sypte zemiaky, ktoré v nej dobre okúpte, preložte na pekáč na záver na vrch zemiačikov poukladajte nakrájané maslo.

Zemiaky pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút a popri pečení postupne prilievajte zostávajúcu marinádu z vína, cesnaku a byliniek. Prajeme dobrú chuť!

 (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x