Netradičné palacinky

Loading...
(5 / 5)

Palacinky s tvarohom asi nie sú žiadne prekvapenie. Skvelé jedlo, ktoré väčšina z nás zbožňuje. Čo sa však stane ak nebudú pripravené podľa tradičnej receptúry? Ak v kuchyni radi experimentujete a radi skúšate niečo nové, prípadne radi obmieňate klasické pokrmy trochu inak, tento recept sa vám určite bude páčiť.

palacinky7.jpg“ alt=“pecenepalacinky7″ width=“700″ height=“498″ /> maxoness

Tieto palacinky sú veľmi jemné a doslova sa rozpúšťajú v ústach. To všetko práve kvôli tomu, že sú pripravené z mlieka a škrobu. Vyskúšajte a posúďte sami!

Budete potrebovať:

6 vajíčok

0,5 litra mlieka

2 lyžičky škrobu

1 lyžica rastlinného oleja

300 gramov tvarohu

cukor podľa chuti

kyslá smotana podľa chuti

maslo podľa chuti

Postup:

V miske si zmiešame 5 vajíčok s cukrom. Následne pridáme škrob a za stáleho miešania nám vznikne zmes, ktorá by nemala obsahovať žiadne hrudky. K cestu pridáme mlieko a olej a necháme ho približne 15 minút odstáť. Cesto by malo mať tekutejšiu konzistenciu.

palacinky1.jpg“ alt=“pecenepalacinky1″ width=“650″ height=“466″ /> maxoness
palacinky2.jpg“ alt=“pecenepalacinky2″ width=“650″ height=“531″ /> maxoness

Na panvicu si dáme trochu oleja a pečieme palacinky, stačí však len z jednej strany. Bokom si pripravíme tvarohovú plnku, pričom zmiešame tvaroh s cukrom a prípadne hrozienkami, škoricou a orechmi. Na záver pridáme ešte jedno vajíčko. Palacinky zabaľte podľa toho, ako sa vám páči. Môžete ich urobiť menšie a zrolovať ich do ruličiek, prípadne ich poskladajte na trojuholníky.

palacinky3.jpg“ alt=“pecenepalacinky3″ width=“650″ height=“480″ /> maxoness

Palacinky naukladajte do jánskej misy, prípadne do menšieho plechu. Jednotlivé vrstvy je potrebné ešte potrieť kyslou smotanou s rozpusteným maslom. Palacinky pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 10 až 15 minút. Dobrú chuť.

palacinky6.jpg“ alt=“pecenepalacinky6″ width=“700″ height=“474″ /> maxoness

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x