Palacinky s tvarohom asi nie sú žiadne prekvapenie. Skvelé jedlo, ktoré väčšina z nás zbožňuje. Čo sa však stane ak nebudú pripravené podľa tradičnej receptúry? Ak v kuchyni radi experimentujete a radi skúšate niečo nové, prípadne radi obmieňate klasické pokrmy trochu inak, tento recept sa vám určite bude páčiť.
Tieto palacinky sú veľmi jemné a doslova sa rozpúšťajú v ústach. To všetko práve kvôli tomu, že sú pripravené z mlieka a škrobu. Vyskúšajte a posúďte sami!
6 vajíčok
0,5 litra mlieka
2 lyžičky škrobu
1 lyžica rastlinného oleja
300 gramov tvarohu
cukor podľa chuti
kyslá smotana podľa chuti
maslo podľa chuti
V miske si zmiešame 5 vajíčok s cukrom. Následne pridáme škrob a za stáleho miešania nám vznikne zmes, ktorá by nemala obsahovať žiadne hrudky. K cestu pridáme mlieko a olej a necháme ho približne 15 minút odstáť. Cesto by malo mať tekutejšiu konzistenciu.
Na panvicu si dáme trochu oleja a pečieme palacinky, stačí však len z jednej strany. Bokom si pripravíme tvarohovú plnku, pričom zmiešame tvaroh s cukrom a prípadne hrozienkami, škoricou a orechmi. Na záver pridáme ešte jedno vajíčko. Palacinky zabaľte podľa toho, ako sa vám páči. Môžete ich urobiť menšie a zrolovať ich do ruličiek, prípadne ich poskladajte na trojuholníky.
Palacinky naukladajte do jánskej misy, prípadne do menšieho plechu. Jednotlivé vrstvy je potrebné ešte potrieť kyslou smotanou s rozpusteným maslom. Palacinky pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 10 až 15 minút. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru