Netradičné langoše plnené mäsom

(5 / 5)

Milujete langoše a radi by ste skúsili niečo nové? Tento recept vám vyrazí dych. Nebudú sa ho vedieť dojesť najmä muži, no zaručene si pochutí aj zvyšok rodiny. Pripravte si netradičnú pochúťku hodnú majstrov kuchárov.

Budete potrebovať:

300ml mlieka (alebo kefíru)

500g polohrubej múky

30ml slnečnicového oleja

20-30g kryštálového cukru

1 vajce

13g droždia

1 ½ ČL soli

120g cibule

350g mletého bravčového mäsa

černe korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Kefír, alebo mlieko ohrejte v hrnčeku na 40 stupňov, pridajte cukor, droždie a 1 lyžičku soli. Miešajte, kým sa v mlieku všetko nerozpustí. Do ešte teplého mlieka potom preoseje múku, prilejte olej a buchnite vajce. Vymieste cesto a hotové potrite ešte slnečnicovým olejom. Potom cesto odložte a prikryte a nechajte hodinu odpočívať a kysnúť.

Medzitým si pripravte plnku. Cibuľu si očistite a nakrájajte nadrobno, zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte, aby bola vzdušnejšia. Potom ju prikryte potravinovou fóliou a nechajte 10-15 minút v chladničke.

Keď je cesto hotové, potrite si dosku olejom a cesto rozdeľte na časti po cca 50-60g. Vymodelujte tvar kruhu a dajte doň 1 polievkovú lyžicu plnky. Okraje cesta by mali ostať voľné. Potom ich začnite pomaly zatáčať a lepiť, aby plnka ostala vo vnútri. Môžete spraviť aj venček s otvoreným stredom. Je to na vás.

Cesto potom vysmážajte na panvici ako klasický langoš z oboch strán a do zlatista a dbajte na to, aby ste mali miernejší oheň. Prepiecť sa totiž musí aj mäso. Po usmažení môžete okraje ponatierať cesnakom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x