Klasická palacinka je nuda, preto môžete skúsiť niečo úplne iné. Napríklad nemeckú palacinku, ktorá sa inak volá aj dutch baby. Jej príprava je oveľa jednoduchšia ako bežné palacinky, ktoré poznáme.
Na nemeckú palacinku budeme potrebovať
- 40 gramov masla
- 3 vajíčka
- 15 gramov kryštálového cukru
- kôra z citróna
- 60 gramov hladkej múky
- 120 mililitrov mlieka
- 30 gramov práškového cukru
- ovocie
Nemeckú palacinku si pripravíme nasledovne
- Je dôležité, aby sme mali panvicu, ktorá môže ísť do rúry. Do nej si vložíme panvicu spolu s maslom. Rúra musí byť vyhriata na 220 stupňov.
- V miske si zmiešame vajcia, cukor a citrónovú kôru, potom striedavo pridávame múku a mlieko. Dáme pozor, aby boli všetky ingrediencie izbovej teploty.
- Cesto vlejeme do horúcej panvice s roztopeným maslom a pečieme na 15 minút. Potom palacinku vyberieme a necháme odpočinúť.
- Palacinku podávame ešte teplú, posypanú ovocím a posypanú práškovým cukrom.