Sezóna medvedieho cesnaku sa blíži a s ňou aj chuť experimentovať a skúšať niečo nové, čo by ste z neho mohli pripraviť. Nemusí to byť nevyhnutne len pesto, medvedí cesnak je výborný aj na raňajky či večeru, a to v podobe nátierky. Pokiaľ nemá čas ho ísť nazbierať, môžete si ho objednať z FARMOVE.sk.
Na nátierku z medvedieho cesnaku potrebujeme
- čerstvý medvedí cesnak
- syr v črievku
- kyslú smotanu
- dva strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
Nátierku z medvedieho cesnaku si pripravíme nasledovne
- Maslo vyberte z chladničky a nechajte zmäknúť, aby sa s ním dobre pracovalo. Potom ho zmiešajte spolu so syrom a kyslou smotanou tak, aby prevažovala chuť syra.
- Asi 10 lístkov medvedieho cesnaku umyte a nakrájajte na väčšie alebo menšie kúsky, podľa chuti. Pretlačte aj obyčajný cesnak.
- Všetko zmiešajte dokopy, okoreňte a osoľte podľa potreby. Nátierku môžete na záver ozdobiť lístkami medvedieho cesnaku.
- Najlepšie chutí na čerstvej alebo opečenej bagetke.
V spolupráci s FARMOVE.sk