Začnite svoj deň s tými správnymi vitamínmi! Kapusta je zelenina, ktorá by sa v našom jedálničku mala nachádzať na pravidelnej báze. Jej hlavnou výhodou je, že nášmu telu dodá potrebné vitamíny a hlavne sa dá jesť aj samostatne. Dávame vám do pozornosti tento recept na nakladanú kapustu, ktorej chuť vás naozaj prekvapí.
2 kg kapusty
400 gramov mrkvy
4 strúčiky cesnaku
150 ml oleja
75 ml 9% octu
100 gramov cukru
2 lyžice soli
3 bobkové listy
5-6 guličiek čierneho korenia
0,5 litra vody
Kapustu a mrkvu si nastrúhame na strúhadle na tenké pásiky. Cesnak nakrájame na menšie kúsky, prípadne ho pretlačíme. Zmes dobre natlačíme do zaváraninových pohárov.
Do hrnca si dáme olej, ocot, cukor, soľ, bobkové listy, čierne korenie a vodu. Varíme pár minút a následne odstavíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Touto zmesou na záver zalejeme kapustu a poháre uzavrieme. Ak budete tento recept pripravovať vo večerných hodinách, na ďalší deň bude akurát chutná a môžete sa do nej pustiť. Dobrú chuť.
Skvelý recept pre tých, ktorí majú radi nakladanú kapustu z bistra alebo reštaurácie. Vzhľadom na to, že do pohára ide len malé množstvo octu, poháre môžete skladovať v chladničke po dlhú dobu. Ubezpečujem vás, že ju ale zjete veľmi rýchlo! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)