Najlepšie zdravé lievance zo špaldovej múky

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na lievance? Podávať ich môžete s jogurtom a ovocím, s domácim džemom alebo nuttelou. Skvele chutia aj poprášené cukrom a pre diétnejšiu verziu odporúčame cukor nahradiť iným sladidlom, napríklad aj stéviou. Tieto lievance sú naozaj chutné, vláčne a nepotrebujú ani plávať v oleji.

lievance.jpg“ alt=““ width=“1054″ height=“550″ /> Foto: pxhere

Na lievance zo špaldovej múky budeme potrebovať

  • 700 ml mlieka (môže byť aj rastlinné pre ľahšiu verziu)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 PL cukru
  • polovica kocky droždia
  • 300 gramov špaldovej múky
  • štipka soli
  • džem, jogurt, ovocie– podľa chuti
  • olej na vysmážanie

Lievance zo špaldovej múky pripravíme nasledovne

  • Pri tomto recepte nemusíme najskôr tvoriť kvások, čo je výhoda. Cesto ani nemusí hodinu kysnúť, stačí, ak ho necháme len chvíľu postáť. V miske si vymiešame všetky suroviny do cesta. Pri kvasniciach je dôležité použiť aspoň trochu klasického cukru, aby začali pracovať. Dosladiť potom môžete aj stéviou alebo medom. Cesto by malo mať redšiu konzistenciu, skôr sa bude podobať na klasické palacinkové. Necháme ho postáť aspoň 20-30 minút.
  • Následne si zvolíme panvicu s nepriľnavým povrchom a pridáme trošku oleja. Nepotrebujeme ho veľa, lievance budú krásne nadýchané a zľahka opečené z oboch strán. Lievance obraciame vtedy, keď nám cesto začne bublinkovať. Kto má rád, do cesta môže pridať napríklad čučoriedky alebo kúsky čokolády. Hotové lievance poukladáme na papierovú servítku a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x