Na čo by ste si kupovali pečivo v obchode, keď si ho dokážete pripraviť plnohodnotne aj doma? Vyskúšajte napríklad tento výborný recept na bagety, ktorý sme našli na sociálnych sieťach. Nemajú chybu.
Na najlepšie bagety budeme potrebovať
- 700 gramov hladkej múky
- sušené droždie
- 1 ČL trstinového cukru
- 1 ČL soli
- 1 ČL masti
- pollitra vlažnej vody
Najlepšie bagety si pripravíme nasledovne
- Najprv si všetky ingrediencie zmiešame, kým to nebude spojené a poriadne vypracujeme.
- Cesto potom necháme aspoň trištvrte hodinu kysnúť.
- Potom si cesto preložíme a ponaťahujeme ho, dáme znovu kysnúť na 45 minút a takto opakujeme ešte trikrát.
- Cesto si potom rozdelíme na tri časti, zakryjeme fóliou a necháme ešte kysnúť asi 15 minút.
- Potom si vytvarujeme bagety (využijeme múku, ak sa lepí) a ešte ich necháme pod utierkou opäť kysnúť asi 30 minút.
- Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a dáme bagety piecť. Predtým ich narežeme ako klasické bagety a postriekame slanou vodou.
- Pečieme ich asi 25 minút, podľa toho, akú máme rúru. Bagety by však mali byť po upečení na poklopanie duté.