Najlepší hrnčekový koláč Raffaello

Loading...
(0 / 5)

Máte radi biele kokosové guličky Raffaello, ktoré vo vnútri ukrývajú krémovú plnku a oriešok? Väčšinou sa ich snažíme napodobniť vo forme nepečených guličiek. Dnes si však ukážeme, ako pripraviť Raffaello rezy. Už ste ich niekedy skúšali?

Na koláč Raffaello budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček strúhaného kokosu a 1/2 hrnčeku cukru
  • 1 šľahačková smotana

Koláč Raffaello si pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto si vylejeme na plech, ktorý si vymažeme maslom a vysypeme kokosom alebo použijeme papier na pečenie. Dáme si pozor, pretože kokos zvykne rýchlo zhorieť. Ja ho pečiem v silikónovej forme.
  • Keď máme cesto vyliate vo forme alebo na plechu, na vrch nasypeme strúhaný kokos zmiešaný s cukrom. Zmes rozsypeme rovnomerne, aby nám pokryla celý povrch koláča. Pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Upečený a trochu vychladnutý koláč ešte polejeme šľahačkovou smotanou. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x