Máte radi biele kokosové guličky Raffaello, ktoré vo vnútri ukrývajú krémovú plnku a oriešok? Väčšinou sa ich snažíme napodobniť vo forme nepečených guličiek. Dnes si však ukážeme, ako pripraviť Raffaello rezy. Už ste ich niekedy skúšali?
Na koláč Raffaello budeme potrebovať:
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 hrnček strúhaného kokosu a 1/2 hrnčeku cukru
- 1 šľahačková smotana
Koláč Raffaello si pripravíme nasledovne:
- V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka spolu s cukrom do hustej peny. Postupne pridávame olej, mlieko, múku a prášok do pečiva. Cesto si vylejeme na plech, ktorý si vymažeme maslom a vysypeme kokosom alebo použijeme papier na pečenie. Dáme si pozor, pretože kokos zvykne rýchlo zhorieť. Ja ho pečiem v silikónovej forme.
- Keď máme cesto vyliate vo forme alebo na plechu, na vrch nasypeme strúhaný kokos zmiešaný s cukrom. Zmes rozsypeme rovnomerne, aby nám pokryla celý povrch koláča. Pečieme asi 20 minút pri teplote 200 stupňov. Upečený a trochu vychladnutý koláč ešte polejeme šľahačkovou smotanou. Dobrú chuť.