Najjednoduchší čokoládový koláč

Loading...
(0 / 5)

V obchodoch dnes už možno nezoženiete všetko a to by mohol byť dosť zásadný problém pre obyčajné varenie, nie to ešte pre pečenie. Ak ste napríklad už nezohnali droždie, no chcete aj tak piecť, môžete vyskúšať droždie pripraviť tak, ako to kedysi robili naše babičky. ďalší skvelý tip je čokoládový koláč, kde do receptu nebudete potrebovať mlieko, vajcia ani maslo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carlotta Ciolini (@carly.n.c) on

Na najjednoduchší čokoládový koláč budeme potrebovať:

  • 380 ml vody
  • 80 ml olivového oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
  • 370 gramov polohrubej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 240 gramov cukru
  • 4 PL kakaa

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov, pripravíme si formu na tortu alebo koláč a vystelieme ju papierom na pečenie. V menšej miske si zmiešame olej, vodu, vanilku a túto dobre premiešanú zmes necháme v izbovej teplote.
  • Vo väčšej miske si zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme cukor a kakao a všetko dobre premiešame. Pomaly nalievame olejovú zmes k múke a premiešame mixérom tak, aby nám neostali žiadne hrudky, len vláčne cesto.
  • Cesto vylejeme do formy a môžeme formu trochu pobúchať po stole, aby sa nám cesto dobre rozlialo a nemalo žiadne bublinky vzduchu. Koláč pečieme 40 minút a drevenou špajdľou zistíme, či je všade rovnomerne upečené. Upečený koláč necháme vychladnúť a na vrchu ho ozdobíme práškovým cukrom.
  • TIP: Ak chcete, do cesta pridajte pokojne aj ovocie, oriešky, sušené ovocie alebo lyžicu arašidového masla. Na vrch môžete pridať aj vrstvu džemu a kto chce aj čokoládovú polevu. Koláč si môžete prispôsobiť podľa seba, toto je tá najjednoduchšia verzia. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x